Добродошли на сајт наше школе!


Сазнајте све о нашој школи, успесима наших ученика и наставника. ДОБРОДОШЛИ!

Get Adobe Flash player

raspored casova

raspored zvonjenja

obavestenje za roditelje

slovenija1

Основна школа „Свети Сава “, добила је позив за учешће на Међународну конференцију школа са темом „Целоживотно учење – компетенције за будућност“ у Словенији у граду Литије. Организатор ове конференције је Основна школа „ Градец“ у сарадњи са Европском унијом .Позив за учествовање стигао је августа 2022. године.

   Наша школа се одазвала позиву и одлучила да се на овој Међународној конференцији представи радом на тему „Подршка локалне заједнице школама у 21.веку у руралним срединама“. Наш тим предводио је директор школе Небојша Ћирић , а у саставу су били и Ивана Илић,наставница руског језика,Марко Протић наставник математике и Катарина Гајић наставница српског језика.

   У Основној школи „Градец“ конференција је реализована 21.октобра. Будући,да смо најавили долазак дан раније,домаћини су се потрудили и омогућили нам обилазак школе,упознавање са знаменитостима града и присуство на часовима . Директор Небојша Ћирић присуствовао је часу физичког васпитања,а наставник математике Марко Протић часу математике.Искуства која су понели са часова су позитивна и биће подстицајна у даљем раду.

Међународна конференција је реализована 21.октобра са почетком у 9 сати ,а завршила се у вечерњим сатима.Међу учесницима  поред наставника из Словеније,учествовали си и представници Италије Румуније , Енглеске и Хрватске.Преподневни део био је резервисан за предавањаslovenija2 професора са Универзитета из Љубљане и Марибора. На почетку свим присутним учесницима обратио се директор основне школе ,која је домаћин ове конференције,Дамјан Штрус.После поздравних речи директора конференција је настављена уз предавања професора,која су била иновативна и креативна.

Евалуација сваког предавања рађена је у виду квизова,у којима су се опробали сви присутни учесници .Током предавања др Ирене Нанчовске Шербец,са темом „ Улога вештачке интелигенције на развој дигиталних компетенција код ученика и наставника“ ,посебно се истакао наш тим, ,који је у квизу освојио убедљиво прво место , те је тиме привукао пажњу свих учесника а добили смо и заслужене похвале.

slovenija3Други део конференције био је предвиђен за радионице. У овом делу је и наша школа узела учешће са радом на тему „ Помоћ локалне заједнице савременим школама у руралним срединама“. Поред писаног рада имали смо и презентацију у којој смо приближили нашу школу и наш крај присутним учесницима. У дискусији након излагања нашег рада,схватили смо да сличне проблеме имају и школе у нашем окружењу.

   Наш тим је понео са овог догађаја само позитивне и лепе утиске.Задовољни смо начином на који смо прихваћени ,као и оним што смо научили и видели.Такође,остварили смо контакт са многим нама ,сличним школама ,те се надамо у будућности остваривању међусобне сарадње.

Учење на даљину

250x250 rts3

5317079 rts planeta logo t1

kalendar

Ministarstvo prosvete nauke I tehnoloskog razvoja 360x300

293707 463123263779868 913112796 n

Copyright © 2023 ОШ" Свети Сава" Суботинац  Rights Reserved.